За начинаещия фрийлансър

2020

май

Дистанционна работа

0  (0)

Как да намерите дистанциона работа от вкъщи

Дистанционна работа – подходяща ли е за мен?

Едно от последствията на карантината беше възможността за дистанционна работа. Работодателите разбраха, че не винаги е нужно и оправдано да се наемат офиси и служителите да са задължени да работят в тях. В същият ред на мисли, работниците разбраха, че дистанционната работа от вкъщи е в техен плюс. Така в удобно време работата може да се свърши много по-бързо и лесно. Предимствата на дистанционната работа са много, както за служителите, така и за работодателите. Карантината свърши, но никой не отмени световната криза. Очакват ни тежки времена и е по-добре да сме подготвени за тях. За някои от нас работният ден в офис ще си остане непроменен, но за други вече не би бил същият. Традиционният работен ден в офис ще се промени за някои и няма да бъдат задължени да работят в офиса. Така например, ще се избегне сблъскването с куп натоварени моменти. Разбира се, много служители и работодатели биха изпитвали липсата от това да поговорят със своите колеги в офиса или да обядват заедно, за да се заредят отново със сили за продължаване на работния ден.

Подробности


2020

юн

Интернет направи хората равни

0  (0)

Защо да не прекарате една прекрасна зима в Гоа, пъстра пролет в Тайланд, незабравимо лято в Италия, а уютна есен у дома в България?

Само си представете начина на живот, който всъщност вече водят милиони хора по света.  И всичко това без въобще да мислите за дните полагащ ви се отпуск, съобразяването на вашия график с този на колегите, отказът на шефа да ви пусне почивка точно сега. Допреди десетина години само богати хора можеха да си позволят такъв начин на живот. Но днес спокойно можем да перефразираме легендарната фраза и да заявим, че „Господ създаде хората, компютърът и Интернет ги направиха равни“.

Подробности