2020

май

Надомна работа в Варна

0   (0)

Надомна работа в Варна - изработка на сувенири за туристи

Надомна работа във Варна – не изпускайте този шанс сега

Варна е чудесен морски град, който често се определя като морската столица на България. Но в условията на пандемия на коронавирус, летният туристически сезон ще закъснее и може би няма да се работи на пълни обороти. 

Вирусът вече е засегнал организацията на труда в много страни. Ето малко факти: световни компании като Facebook и Google обявиха наскоро, че ще работят дистанционно до края на 2020 година. Twitter също на практика затвори офисите си.

Каква е ситуацията у нас?


В близко бъдеще местните работодатели също ще трябва да демонстрират своята гъвкавост. 

Но всъщност готови ли са  хотелите, ресторантите, фирмите и учрежденията във Варна да реагират бързо на предизвикателствата? В по-голямата си част – НЕ, но има някои, които активизират своите обяви за надомна работа Варна. Оказва се, че предприетите мерки за разширяване на работата от дома, незабавно имат положителен ефект върху бизнеса и пазара на работна ръка.

Реално има доста хора в активна възраст в морската столица, които са с хронични заболявания и не искат да рискуват да работят в офис. 

И така, на преден план излиза опцията: надомна работа Варна.

Повечето мениджъри и директори си задават въпроса: дали работата от дома ще бъде ефективна? 

Ново изследване на Университета в Станфорд проследява работата на служителите в китайския кол център Ctrip. Оказва се, че производителността им при дистанционна работа от дома се е увеличила с цели 13%. Microsoft стига до същите заключения за работата от вкъщи.

Коронавирусът постепенно активизира възможността за намиране на надомна работа във Варна и предоставя шанс на хората да изкарват добри пари без да напускат жилището си.

Пандемията в момента води до промяна на разбирането за работен процес. Тя дава възможност да се извърши най-големия експеримент на пазара на труда. 

Надомната работа, когато е насочена към свободна практика, само засилва шансовете за успех при варненци да си намерят работа с добро заплащане. И в крайна сметка, на по-късен етап може да се окаже, че те, усещайки предимствата на дистанционната работа, няма да искат да се върнат в офисите си. 

Ето два чудесни варианта за надомна работа-Варна:

  • Изработка на кукла Тилда. Тези кукли са хит от няколко години и наистина са уникални. Всяка има свой собствен облик и настроение.Изключителността на куклата Тилда е, че често тя няма уста и нос. За Варна обикновено се правят такива кукли с българска народна носия, с морски костюми и надпис ВАРНА, Тилда отразява специфично емоционално настроение  и наистина е страхотна за подарък за всеки повод: от рожден ден до подарък за новородено. А и отличен сувенир за чужденците. Куклата е от плат и изисква прецизна работа, но пък се продава не само през лятото, но и през цялата година, на доста добра цена.
  • Изработка на мини картини с морски сюжети на малки плочки за баня. За целта се ползват малки плочки за баня и на тях се рисуват със специални бои различни декоративни морски орнаменти – котви, лодка, корабче, чайки…Изработката изисква известни умения в приложното изкуство, но пък ярките цветове грабват погледа и в крайна сметка, чужденците си купуват по няколко такива малки картини за спомен от красивата Варна. Те са доста търсени, защото не повтарят скучните китайски пластмасови сувенири.

Надомна работа във Варна – плюсове и минуси!

Психолозите от своя страна обръщат внимание на факта, че през лятото, при извършване на надомна работа, варненци ще трябва да се абстрахират от възможността да отидат на плаж и да се забавляват. Както и от факта, че за по-дълъг период от време, трябва да работят в жилището си и да обособят там специална работна зона. Но пък предимствата при надомна работа във Варна са очевидни: спокоен режим, здравето е под контрол, не бързаш да не закъснееш за работата си, липса на нахални колеги и още нещо. Стресът в такава среда намалява с 50 процента. Не е ли чудесно?

 

 

 

Няма коментари
Добавянето на коментари е достъпно само за регистрирани потребители