2020

юн

Надомна работа от вкъщи за въвеждане на данни – 7 работни позиции

0   (0)

В 21-ви век съвременните бази данни стават изключително ценен ресурс за сайтовете, онлайн магазините, гарантиращи просперитета на компаниите. Все повече хора попадат на обяви, съдържащи фразата: работа от вкъщи въвеждане на данни. Това не е случайно, защото глобализацията и развитието на онлайн търговията стимулират използването на бази данни, които предлагат значими ползи за широк кръг от компании и организации.

Днес в статията ще ви запознаем със 7 позиции за работа от вкъщи за въвеждане на данни.

 


 

1.Контент мениджър:работата му е свързана предимно с описанията на продукти в онлайн магазин. Това съдържание е важно, защото се анализира внимателно от търсачките. Качеството и спецификата на описанието на продукта пряко влияят на класирането на сайта. Контент мениджърът трябва да се погрижи да изготви  описание, което е информативно, ясно, точно, уникално. В този смисъл, то трябва да отговаря на характеристиките на целевата аудитория. Също така в спецификата на работата му е да се добавят нови продукти. Контент мениджърът също форматира снимките до определен размер, добавя заглавия и мета тагове.

2.Специалист ръчна обработка на база данни:това е дейност за въвеждане на данни от вкъщи, която изисква повишено внимание. С помощта на специализиран софтуер се сканират милиони сайтове и се сортират по конкретен критерий. Например, базата данни от определени български форуми трябва да бъде сортирана ръчно по теми. Обработката на данни, по принцип, е трудоемък процес. Оказва се, че има прекалено сложни и скъпи софтуери, затова се прави ръчна обработка на данните. Друга често изпълнявана задача е ръчната регистрация на нови акаунти в подходящи за целта форуми. 

3.Оператор за въвеждане на данни от документи:това е добре платена позиция, при която се прави анализ и класификация на документи с последващо въвеждане на събраните данни в базата. В момента компаниите ползват голям брой дигитализирани документи и се стремят ефективно да ги използват като ги добавят в базата данни. Операторът за въвеждане на данни обработва всеки документ като го описва и класифицира, така че да може да се търси в програмата.

4. Оператор, извършващ посещения на сайт с цел симулиране на потока от посетители:тази работа проследява индикаторите за трафик на уебсайтове, които показват броя на хората, посетили сайта за определен период от време. Тези данни са супер важни за една компания, която получава ценна информация за конкурентите си.

Във връзка с това някои фирми, предлагат услугата имитация на посетители. Операторът има за цел  от конкретен списък със сайтове и по график да извърши с различни акаунти съответния брой посещения. Това води до по-добра индексация на сайт или онлайн магазин в Google.

5. Оператор, който дава лайкове и прави коментари в социални мрежи:този вид дейност изисква доста голяма доза креативност.  В случая има компании, които предлагат услуги за този вид дейност в Instagram или Facebook. За целта те наемат хора, които да могат да се справят с това предизвикателство. Това е необходимо, за да се привлече вниманието към нов продукт или услуга, която се предлага на пазара.Заплащането е въз основа на изискания брой лайкове и коментари. 

6. Специалист за регистрации и публикуване на мнения във форуми, специализирани онлайн издания и блогове:тази работа от вкъщи за въвеждане на данни е приятна и добре платена. При нея се изисква да се пишат отзиви за даден продукт или услуга в специализирани форуми, издания и блогове. Така във вид на препоръка се постига ефект на скрита реклама. Фирми наемат подизпълнители, които да пишат,  за да се подобри класирането на конкретен сайт или онлайн магазин в Google. Също се ангажират хора, които да поставят обратни връзки (линкове) към съответния  сайт от други сайтове. 

7. Автор за създаване на отзиви в онлайн магазин: тук се котират доказано добри текстове от хора, които всъщност стимулират работата на един онлайн магазин. Тоест, наетите на работа въвеждат определен позитивен отзив под предлагания продукт или услуга. Има фирми, които са се специализирали в такава насока и наемат хора за тази вид работа от вкъщи.

Добри оферти може да намери всеки в интернет търсачката като използва ключовата фраза: работа от вкъщи въвеждане на данни. Не изпадайте в паника, че това е нещо сложно, напротив: всичко е лесно и всеки може да започне да работи от вкъщи. Нужни са компютър/лаптоп, добра интернет връзка и отлична мотивация за работа.

Няма коментари
Добавянето на коментари е достъпно само за регистрирани потребители